energie

9 tot en met 19 oktober: Dutch Agri Food Week

De Greenport is trotse partner van de Dutch Agri Food Week, hét nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en de voedselproductie centraal staan. Tijdens Dutch Agri Food Week delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd.

De Dutch Agri Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. We laten zien dat we niet alleen de meest productieve maar ook een zeer innovatieve sector in Nederland zijn. En hoe we samenwerken aan duurzame voedselsystemen van nu en de toekomst.

Dutch Agri Food Week 2017 wordt georganiseerd van 9 t/m 19 oktober. De initiatiefnemers zijn: Topsector Agri & Food, Food Valley NL en de agrifood en tuibouwregio’s AgriFood Capital, Greenport Westland Oostland en Brightlands Greenport Venlo.

Waarom de Dutch Agri Food Week?

Feiten en Cijfers over de Nederlandse Agri en Food sectorNederland is het meest productieve en innovatieve agrifood land ter wereld. Als tweede grote exporteur van voedsel, kennis en technologie hebben we een mondiale positie op dit gebied. De sector levert een bijdrage van 10% aan onze economie en werkgelegenheid en is daarmee de grootste maaksector van ons land. Internationaal onderzoek waardeert Nederland als het beste voedselland ter wereld. Met het meest gezonde, betaalbare, gevarieerde en veilige dieet.

Het is onze ambitie om deze mondiale toppositie te behouden en te versterken, de sector te verstevigen, de Nederlandse economie, welvaart en welzijn te laten groeien, een gezonde levensstijl te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan de voedselzekerheid in de wereld. Een wereld waarin de komende 40 jaar meer voedsel nodig is dan in de afgelopen 4000 jaar.

Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding.

Pin It on Pinterest